support

prevention

management

+38 (0462) 613-140

8 версія стандарту BRC з харчової безпеки.

BRC опублікував проект восьмої версії стандарту харчової безпеки (BRC Global Standard Food Safety Issue 8) для проведення консультацій з промисловістю.

Проект нової версії пропонує цілий ряд змін, як у вимогах, так і у процедурах проходження сертифікації. Слід зазначити, що не планується дуже великих змін у процедурах сертифікації за винятком видалення схеми, що містила неанонсований та анонсований аудити.

Не передбачається змін у переліку фундаментальних вимог. В той же час BRC планує посилити вимоги до відповідальності вищого керівництва щодо розвитку та удосконалення культури безпечності харчових продуктів.

Посилюються вимоги щодо програми внутрішніх аудитів. Планується ввести обов’язковість проведення щонайменше чотирьох внутрішніх аудитів розподілених протягом року з чітким визначенням області аудиту, яка буде містити аудит плану безпечності харчових продуктів, та діяльності із його впровадження. В якості доповнення до програми внутрішнього аудиту має бути встановлено окрему програму документованих інспекцій.

Анонсовано посилення уваги до ризиків, пов’язаних із сировинними матеріалами тваринного походження (особливо по відношенню до ветеринарних препаратів, пестицидів та важких металів). Це підкреслює необхідність посилення уваги до первинного виробництва у харчовому ланцюгу. Також уточнено вимоги до перегляду оцінки ризиків виробництва. Конкретизуються вимоги щодо оцінки ризику навмисної внутрішньої або зовнішньої загрози зараження або ушкодження харчових продуктів.

Посилюються вимоги щодо схвалення постачальників сировинних та пакувальних матеріалів та моніторингу підтримання постачальниками їхньої системи простежуваності. Розширюються вимоги щодо документованих процедур для схвалення постачальників послуг.

Додатково планується встановити вимоги щодо наявності документованих процедур із простежуваності, які будуть визначати яким чином система простежуваності та маркування працює.

Додаються вимоги щодо менеджменту інцидентів, наприклад, у сфері інформаційної безпеки виробника харчових продуктів.

Якщо Ви бажаєте дізнатись більше щодо запланованих змін та завчасно підготувати до них свою систему менеджменту харчової безпеки, Ви може замовити навчання через наш сайт, надіслати запит електронною поштою на адресу office@teamsuprema.com, або звернутися за телефоном +380462613140.